About

1415165051921

SHO farmは神奈川県横須賀市にある無農薬・無化学肥料の農園です。

中学生の時に農業の抱える課題に気づき農業を志したShoと世界を歩いて農的な生き方を志したshokoが愛情込めて丁寧に野菜を作っています。

従来の農業の枠にとらわれず野菜の販売だけでなく、農業をみんなで楽しむイベント、異業種とのコラボなど、「おいしく・楽しい」創造的な農家を目指して、様々なイベントも企画しています。

SHO farmでは農業の永続性を考え、「千年続く農業」を哲学にこだわりの野菜作りをしています。

1.有機質肥料

有機質肥料を使い、可能な限り少量の施肥を行います。

化学肥料は使用しません。

肥料の力でなく、植物自身が持つ力によって健康な野菜を作ります。

(2017年より有機JAS認証取得)

2.無農薬

化学合成農薬は使用しません。

3.自家採種

土地にあった品種を未来世代に残すため、可能な限り在来種、固定種を使い、種を取り続けます。

4.鮮度

野菜のおいしさは鮮度が8割。

販売するその日、または前日に収穫し、スーパーよりも早くお届けします。

5.作り手

野菜を心から愛する家族が作ります。

6.ゼロウェイスト

生産時にビニールマルチ等プラスチック資材は原則不使用、マルシェでは量り売りを基本とし、ゴミのでない野菜生産を目指します。

 

SHO Farm is a farm in Yokosuka City, Kanagawa Prefecture. We grow safe and delicious vegetables without any chemical to build sustainable agriculture in our family farm. We work positively to provide the relevant activities such as our enjoyable events and different type of business collaboration projects.

 

The Philosophy of SHO Farm

 

  1. ORGANIC

SHO Farm has an organic certification of JAS. The vegetables are healthy and rich in blessings of nature.

 

  1. NON CHEMICAL

We do not use any agrochemical including pesticide, herbicide and chemical fertilizer.

 

  1. NATIVE SEEDS

In order to keep varieties of vegetable to the future generations, we use the native seeds as much as possible.

 

  1. FRESHNESS

Fresh vegetables are the most delicious. Harvested and delivered within the same day or the day before the delivery.

 

  1. FARMER

We love and grow vegetables.

 

  1. “ZERO WASTE”

We are always trying to reduce plastic. Our crops are produced without plastic materials and we sell our vegetables in bulk at marché, or markets.

 

1415165056949